OM FOTOGRAFEN

Jeg er ei jente som jobber som portrettfotograf i Trondheim og Stjørdal med hele landet som kundebase. Jeg har bodd i Trondheim i 20 år, og er opprinnelig fra Kvam i Gudbrandsdalen.

Interessen for foto blomstret da jeg fikk mitt første digitale kamera i 2004, og hobbyen ble fort utviklet til et ønske om å kunne jobbe med dette på heltid. I 2006 startet jeg med en ettårig fotoutdannelse, og fikk etter det gå i lære hos fotograf Eidsmo, et velrennomert portrettstudio som ligger på Melhus. Etter det jobbet jeg ett år hos FameFotografene som fotograf og studioleder her i Trondheim.

Jeg jobber nå selvstendig, og føler meg veldig priviligert som får jobbe med det jeg elsker mest her i verden. Det å oppleve verden og mennesker gjennom et kameraobjektiv, gjør noe med meg som person. Jeg trer inn i en verden av små hemmeligheter, detaljer og følelser. Jeg har det alltid utrolig gøy når jeg tar bilder, og tar meg selv veldig lite høytidlig. Dette merker jeg ofte smitter over på kundene mine, så fotograferingen inneholder ofte mye latter og liv. Jeg er spesielt opptatt av å bruke det naturlige lyset på den best mulige måten for å fremskape de beste følelsene slik at bildene blir ekte og naturlig.

Hovedinteressen innen foto er barne og bryllupsfotografering, selv om jeg virkelig elsker alt det andre også Jeg kommer raskt i kontakt med barn, og bruker første del av fotograferingen til å bli skikkelig kompis. Det gjør fotograferingen mye lettere at barn føler seg komfortable i situasjonen og har det gøy. Da kommer også det levende uttrykket fram.  Jeg er også glad i naturen, og skal jeg «slappe» av, er det ingenting som senker skuldrene mer enn en tur ut i landskapet med herlig lys og stillhet.

Ingenting hadde gledet meg mer enn om du tar kontakt når du har kommet til en milepæl i livet ditt som burde foreviges, liten eller stor. Det er ditt valg.